Otthon melege 2019

2019-ben folytatódik az otthon melege program

PÁLYÁZATI KIÍRÁS ÉS ÚTMUTATÓ - Otthon Melege Program Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram

Pályázat kódszáma: ZFR-KONVEKTOR/2017

Otthon melege infok

Ki pályázhat?

  • aki a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik, vagy
  • aki a beruházással érintett önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásnak érvényes bérleti szerződéssel rendelkező bérlője.

Milyen épület pályázhat ?

A pályázat keretén belül a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott), földgáz üzemű konvektoros fűtési rendszerrel rendelkező, a Pályázó magánszemély tulajdonában álló vagy önkormányzati bérlakásként funkcionáló lakóépületek, illetve társasházi lakások energetikai felújítására igényelhető támogatás

Mennyi a Támogatás Mértéke?

A támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10 %-a, de minimum 50.000 Ft, azaz ötvenezer forint, maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 %-a, de maximum 750.000 Ft azaz hétszázötvenezer forint. A projekt keretében a gázkonvektor készülékek bruttó 160.000 Ft egységáron számolhatóak el. Amennyiben egy készülék ennél magasabb áron kerül beszerzésre, a bruttó 160.000 Ft egységár feletti összeg nem elszámolható költségnek minősül

Milyen költséget tudok elszámolni?

A pályázat keretében támogathatóak a meglévő  gázkonvektor(ok) új gázkonvektor(ok)ra történő cseréje vonatkozásában felmerült anyag- és munkadíjak, továbbá tervezési, engedélyeztetési és egyéb, az átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, továbbá a tulajdoni lap költsége is.

Fával tüzeltem ezután gázzal szeretnék, pályázhatok?

FIGYELEM! Azon épületek / lakások vonatkozásában, melyek esetében a beruházást megelőzően nem földgázüzemű gázkonvektorral valósult meg a fűtési hőenergia előállítása, támogatás nem igényelhető. Ennek értelmében elektromos konvektorról sem támogatott átállni földgáz üzemű konvektorra.

Mennyibe kerülhet a gázkonvektor?

A projekt keretében a gázkonvektor készülékek bruttó 160.000 Ft egységáron számolhatóak el. Amennyiben egy készülék ennél magasabb áron kerül beszerzésre, a bruttó 160.000 Ft egységár feletti összeg nem elszámolható költségnek minősül. Minden beszerzett új gázkonvektor készülék egységára vonatkozásában maximum 96.000 Ft / készülék támogatás igényelhető. Amennyiben egy készülék ennél magasabb áron kerül beszerzésre, abban az esetben sem nő a készülékenként adható támogatás összege.

Otthon melege pályázat benyújtása

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt
dokumentumok csatolásával.

Ügyfélkapu

Az Ügyfélkapus regisztráció térítésmentesen kezdeményezhető a magyarországi okmányirodai hálózat, kormányhivatali ügyfélszolgálat bármely irodájában, vagy más erre felhatalmazott intézményben.

Pályázati dokumentumok

A pályázat az elektronikusan kitöltendő pályázati adatlapból és a szükséges mellékletekből áll. A kötelező mellékletek csatolására a nyilatkozattételt követő 5 napon belül van lehetőség.

Developing

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Ez még nem a teljes Otthon melege pályázati kiírás, ezért mielőtt döntene a pályázatról, kérjük olvassa el a teljes kiírást is.

Az Otthon melege program teljes kiírása 36 oldal, melyet a végső döntés előtt mindenképpen javaslunk elolvasni.

Műszaki megolások

Milyen konvektort lehet?

Olyan gázkonvektorra lehet pályázni, melynek szezonális hatásfoka 88% felett van. Ezen készülékek költsége ~bruttó 150.000,- Ft. (Például : FÉG F8.60 EF ERP)

égéstermék elvezetés

Az Otthon melege pályázat keretében csak zárt égésterű, vagyis parapetes gázkonvektor cseréje támogatható. A kéménybe kötött készülékek cseréjére nem kérhető támogatás.

Na és akkor megéri az otthon melege?

Ezt mindenkinek saját magának kell mérlegelnie. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a MIKA fűtőkészülékekkel ma már központi fűtés is kivitelezhető parapetes égéstermék elvezetéssel. Sőt váltószelepes megoldással a melegvizet is képes bizosítani.

Lépjünk kapcsolatba

Telefon: 30 222 0962
Energetikus: madarasgergo@gmail.com
1089 Budapest, Benyovszki Móric utca 11. Fszt. 1.
hétfő - péntek 09:00 - 16:00 - Előzetes bejelentkezés szükséges!